Header

Bliv bevidst om dine egne værdier og få et skarpt overblik

Om mig

 – Lær mig at kende

Det er mit ønske, at endnu flere bliver klogere og mere bevidste på deres liv og her også med deres økonomi.

For lige så forskellige vi er som mennesker lige så forskelligt prioritere vi vores penge. Og intet er mere rigtigt end noget andet. Det er blot brand ærgerligt ikke at være bevidst om hvad ens penge rent faktisk går til. Og specielt hvis vi ikke selv har overblikket og bruger vores penge uden helt at vide hvordan og til hvad. Og endnu værre er det, hvis vores syn på penge og økonomi skader vore kære.

Det er min overbevisning, at vores liv bliver lettere og mere overskueligt, når vi er blevet bevidste omkring de fleste aspekter i livet – og det er jo nemmer sagt en gjort.  MEN her spiller økonomien en stor rolle – faktisk så stor en rolle, at den kan får indvirkning på vores parforhold, vores børn, familien altså nærmest alting. Så hvis du tjener masser af penge, men ikke får brugt dem, på den måde der er bedst for dig, vil det ikke være til nogen stor nytte for dig. Og det er rigtigt ærgerligt for det er jo spild af både penge, ærgrelser og bekymringer, som i stedet kan give overskud af penge og glæde – livsglæde!

Penge kan vi tjene få eller mange af og det samme med at bruge dem, så vi kan i princippet godt være med til at styre disse dele. Hvis vi altså vil, og tør investere noget tid på at få overblikket, og på den måde blive bevidst om hvordan det skal hænge sammen for os hver især. Det kræver handling og mod, at skabe forandring, og selvfølgelig skal du kun gøre det hvis du virkelig gerne vil forandre og få bevidsthed over dit økonomiske liv.

For mig er tiden meget kostbar, den forsvinder ofte, og jeg mangler altid tid. Og tiden kan jeg ikke selv styre, men jeg kan styre, hvor mange penge der skal bruges i mit liv. Så når jeg ved, hvor mange penge der skal til for at leve det liv jeg vil, kan jeg finde frem til hvor meget arbejde jeg skal udføre – altså hvor mange penge jeg skal tjene. Har jeg mange udgifter, bliver jeg altså nød til at arbejde endnu mere, og derved få mindre fritid. Er det et valg jeg selv tager?  JA – i hvert tilfælde til en vis grad!  Nogle udgifter kan jeg  nemlig selv regulere på og så vil jeg også få muligheden for at vælge hvordan mit forhold mellem økonomi og fritid skal være.

Det er jo lidt provokerende skrevet, men ikke desto mindre meget sandt. Og når det så er sagt, så ved jeg fra min egen erfaring, at det godt kan være svært at vide hvor og hvordan man skal starte op for at skabe forandringerne. Derfor har jeg valgt at tage en uddannelse som Pengementor. Uddannelsen har givet mig en masse dejlige brugbare værktøjer, til at arbejde mig frem til gode og individuelle løsninger.

I starten af 2016 mødte jeg manden i mit liv, og det betød at mine tvillingepiger og jeg flyttede på landet til Hvalsø og pludselig fik mit liv en ny dimension, hvor mange af mine værdier ændrede sig. Fra at have levet et luksusliv i København med fuld blæs på karrieren, cafebesøg og kulturelle oplevelser, er mit liv blevet anderledes med mine nye prioriteter. Derfor måtte jeg kigge på min økonomi og hvordan jeg brugte min tid. Og hvis det skulle gå op i en højere enhed, måtte jeg vælge anderledes og ændre flere ting. Valget med at flytte var taget, det næste blev at se på, hvordan jeg brugte mine penge og min tid. Og med et karrierejob i København er der ikke meget fritid, så jobbet blev kvittet. Og med en mindre indtægt blev jeg nysgerrige på, om vores penge kunne bruges anderledes og give os mere værdi. Og så vidste jeg jo egentligt godt, at jeg ikke altid var lige ”fornuftig” med mit pengeforbrug. Så da jeg hørte om Pengementor Uddannelsen stod det helt klart, at den ville jeg gerne gennemføre. Den har virkelig hjulpet mig og givet mit et helt nyt syn på, hvor mange følelser og overbevisninger fra fortiden, der påvirker min måde at bruge penge på. Egentligt er det meget banalt, men det kræver mod at arbejde med det!

Uddannelsen har givet mig rigtig stor værdi og frihed i mit liv på alle leder og kanter, og jeg ønsker virkelig at kunne give mine erfaringer videre til andre mennesker, der også søger at blive mere bevidst om ting i livet særligt på deres penge og økonomi.  Det har altid været meget vigtigt for mig, at kunne formidle og forklare på ”dansk” både let og svært stof. Og eftersom jeg det meste af mit arbejdsliv har undervist, vejledt og rådgivet, stod det soleklart, at jeg skulle slå mig ned som selvstændig og hjælpe andre med disse økonomiske problemstillinger. Hvilket de fleste mennesker nok er udfordret på i forskellig grad.

Mit ønske er derfor at kunne bidrage til, at flere bliver endnu mere bevidste omkring deres økonomi. Jeg er overbevist om, at Bevidsthed i livet giver livsglæde og flere penge på kontoen!

Følg gerne min Blog, hvor jeg håber at kunne bidrage til at få skabt endnu mere bevidsthed og livsglæde

Logo sort/hvid

Tjek mit tidligere professionelle liv på LinkedIn

Du kan også kontakte mig:

Telefon: +45 61 55 35 85

Profilbillede Tina Vallø

Her kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev: